Blogu' lu' Blogescu - A BRAVE NEW WORLD


Dialog imaginar: Am spus că nu mă consider un Socrate. Dar cum vă socotiţi? Popă, zic. Şi unde aveti parohia? - N-am parohie, dar spovedesc pe unde pot.

sâmbătă, 6 decembrie 2008

Madagascar: Escape 2 Africa

Ori de câte ori compania mea (nu spui care) furnizează tehnologia pentru producerea unui film de animaţie, noi, angajaţii, primim bilete gratis la filmul respectiv. Aşa s-a întâmplat când a fost Shrek, Kung-fu Panda iar acum Madagascar.

Partea a doua a acestui film, spre deosebire de alte "continuări", a fost la înălţimea aşteptărilor. Cel puţin pentru mine. Mi-a plăcut că nu au repetat în mod stupid gagurile din prima parte, că scenariul a fost diferit, că replicile personajelor au fost vii şi spontane nepierzîndu-şi din prospeţime. Filmul este alert, are ritm şi cu excepţia câtorva momente de patetism tipic american nu riscă să te plictisească.

Cei patru prieteni: leul Alex, Marty cel hazliu(zebra), graţioasa Gloria(hipopotam) şi posacul Melman(girafa) trec prin multe în drumul lor spre New York şi ajung de data asta în Africa unde se ceartă, se împacă, îşi declară prietenia sau iubirea, înfruntă situaţii dificile din care de fiecare dată ies învingători(cum altfel?). Nu lipsesc din distribuţie nici simpaticii pinguini, la fel de milităroşi şi prinşi în executarea unui plan dar şi fermecătorul Julian, regele lemurilor. La capitolul apariţii interesante se remarcă irezistibilul curtenitor, hipopotamul Moto Moto care dă un plus de umor multor momente ale filmului. După cum arată scenariul, Escape 2 Africa fiind doar un episod din drumul înapoi spre New York, cred că trebuie să ne aşteptăm şi la un Madagascar 3.

În concluzie, cred că filmul îşi merită banii. Te poate destinde după o săptămînă de stress la muncă sau la şcoală. Judecînd după hohotele din sala de cinema cred că asta este opinia majorităţii. Vizionare plăcută !

2 comentarii:

 

blogger templates | Make Money Online