Mircea Geoană - Jokerul politicii româneşti

Această postare este dedicată lui Gionică, opozantul fără frică.Îl mai ştiţi pe Joker, băiatul rău, care mai are şi niscaiva probleme cu capul din filmul Batman ? Ei bine, acela nu este eroul nostru, ci Mirciulică Gionică, un alt nebun din alt scenariu. Să nu le încurcăm. Joker din Batman este rău şi dat dracului de deştept, al nostru vrea să pară bun dar e bleg cu vânătai.

După ce a fost favorizat de guvernarea de dreapta din timpul lui Constantinescu, primind un job călduţ ca ambasador "extraordinar şi plenipotenţiar" al României la Washington, acest derbedeu ingrat, în nemernicia lui, ca un câine turbat muşcă repede mâna care l-a hrănit şi sare cu agilitate din corabia ce se scufunda rapid a muribundei Convenţii democrate, deja spartă în multe partiduleţe devenite neputincioase peste noapte, pe iahtul luxos şi primitor al mogulilor roşii: PSD-ul care a distrus România vreme de mai bine de un deceniu. Odată primite caviarul şi şampania neo-comunismului dâmboviţean, lui Gionică nu-i ajung pentru că, fiind un bun înotător în ape tulburi, dă din coate rapid (în cine trebuie!) şi preia cârma partidului de nomenclaturişti rapace. Ca un cioroi necrofil, imediat ciuguleşte ochii electoratului spre a nu-l vedea ca pe un Păcălici şi sare cu tupeu maxim la gâtul lui Stolojan acuzându-l de ...., haha, da, de traseism politic. Chiar el, Gionică fără frică şi lipsit de ruşinică. Acum, în campania electorală, se erijează în apărător al mulţimii şi neînţeles profet al tărişoarei noastre ca un buchet de flori înroşind-o cu afişe electorale pesediste care mai de care mai neruşinate.



Epilog

Joker-ul, ca şi carte de joc are mai multe feţe, poate fi benefic dar şi extrem de demonic. În occident, în politica de clasă, au şi ei jokerii lor însă la noi, în ţara în care partidele politice joacă doar popa prostu, Gionică e cartea perdantă. Cine nu reuşeşte să scape de el la timp o păţeşte. Aţi văzut cum Adiţă Năstase (aka "Şapte case") stă pe margine trist şi priveşte cu jind cum alţii mai joacă încă, în timp el ce scrie pe blog şi dă autografe la cărţile cu memorii ? Săracul, ce-a ajuns. Un mort frumos cu ochii vii.

Morala e simplă. Votaţi PSD şi o să-l primiţi şi voi pe Gionică. Dar nu doar o tură de cinci minute de stat pe margine, cum aţi crede, ci patru ani împliniţi, timp în care veţi face tuşa şi veţi privi plini de regrete cum Gionică şi prietenii lui cei hrăpăreţi îşi împart cărţile, se joacă şi îşi fac mendrele şi poftele cele necuviincioase cu tărişoara noastră ca un buchet de flori. Şi toate vor fi exact aşa cum vor ei, în timp ce tu vei sta trist pe margine alegându-te doar cu poruncile, ordonanţele, legile şi fărădelegile lor doar pentru că ai pierdut jocul băgându-l pe Gionică la urnă.

Comentarii

  1. Marea problema e ca s-ar putea gasi un baiat frumos sa o pupe pe frumoasa adormita (aka "Sapte case", aka Adrian Nastase) :)
    Si ce se va face PSD-ul, daca atunci cind mai sus-numitul (sau mai "sus-numita"?) va popi pe multi, atunci cind se va scula?
    Si ce vom face noi, ce altceva decit sa devenim platitori vinduti la alte case, multilateral dezvoltate dar cu acelasi unic proprietar?

    RăspundețiȘtergere
  2. Andruska, hai să sperăm totuşi la mai bine. Să sperăm că frumoasa adormită va rămâne aşa cum e, adică adormită, iar Gionică şi ciracii lui nu se vor juca de-a prinţul pupăcios care să trezească pe cineva cu sărutul lor duhnind a neo-comunism. Postul de mai sus reprezintă mai degrabă speranţele şi temerile mele într-o mai mare măsură decât realităţile tărişoarei ca un buchet de flori în care trăim.

    Mersi de vizită.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare